Pustite jih kot jih imate shranjene. Tako se najmanj poškodujejo. Običajno so shranjeni v seržerjih ali v primerni embalaži za shranjevanje. Če želite narediti izbor, si pripravite delovno površino brez prahu, maščob in predmetov, ki bi vaše diapozitive lahko poškodovali. Naša tehnologija sicer odstrani take poškodbe, vseeno pa je tudi v vašem interesu, da so posnetki kar najboljše kakovosti. Diapozitivov nikakor ne jemljite iz okvirjev.

Negativi ali tudi kar filmi po domače. Običajno so shranjeni v trših kuvertah, razrezani v trakove po 4 fotografije. Lahko naredite izbor na primerni delovni površini, ter si na list papirja izpisujete izbrane številke posnetka. Nekateri so shranjeni v kolutih. Za vse pa velja enako: Pustite jih v obliki kot so. V primeru pošiljanja poskrbite samo za primerno embalažo.

Velja enako kot za diapozitive in negative. Pazljivo rokovanje ter primerna embalaža. Če so v albumih je najbolje, da jih v njih tudi pustite ali pa jih pazljivo odstranite in shranite v embalažo.

  • Osnove: pusti material tak kot je!
  • Velika napaka: samostojno čiščenje
  • Koristno: ustrezna embalaža